elcykel

Nye el cykler

Nye el cykler i Danmark

Når man køber en elcykel kan man vælge mellem to hovedkategorier af el cykler, brugte el cykler og el cykler. For at få den bedste oplevelse er det selvfølgelig mest sikkert, at købe nye el cykler. Til forskel fra traditionelle cykler har el cykler brug for en hel del vedligeholdelse. For at få den bedste oplevelse på en ny el cykel er det derfor hensigtsmæssigt at købe nye el cykler fra autoriserede forhandlere således, at den rette vejledning, service og garanti er tilstede hvis uheldet skulle være ude efter køb. De elektriske elementer i nye el cykler er højteknologiske og har derfor, ligesom andre elektriske apparater, brug for vedvarende vedligeholdelse for altid at være i topform.

elcykel

Brugte vs. nye el cykler

En billig el cykel behøver ikke nødvendigvis at være en brugt el cykel. Nye el cykler findes i alle pris segmenter og i mange forskellige modeller. Hvert år producerer diverse elcykelmærker mange nye el cykler og nye modeller. Opdateringerne findes i både software, design og funktioner, og udviklingen af nye el cykler går lige så hurtigt, som udviklingen af alt andet teknologi i dag.

Nye el cykler har den fordel at de altid er dækket af garanti, hvilket er fordelagtigt hvis man ikke selv er den store mekaniker som kan fixe eventuelle problemer selv. Når man køber en ny el cykel køber man et fint stykke teknologi. Udviklingen af el cykler er gået utrolig stærkt siden de første el cykler dykkede op på markedet, og det er gået endnu hurtigere, at udvikle smarte og intelligente el cykler, som gør meget af arbejdet selv. Når man cykler på en el cykel er motorplaceringen og gearene vigtige elementer som påvirker ”følelsen” af assistancen og derved påvirker køreglæden. En forhjulsmotor ”trækker” en fremad, hvorimod en centermotor sikrer mere balanceret fremdrift, og er derfor dyrere end forhjulsmotorer. Baghjulsmotorer er næsten udelukkende brugt i ”super-elcykler”, også kaldet speed pedelecs, fordi de garanterer stor stabilitet ved højere hastigheder.

Fordelene ved nye el cykler

Ligesom med mange andre digitale og elektriske produkter bliver nye el cykler produceret hver eneste dag. I junglen af ny el cykler er det vigtigt at overveje ens specifikke behov og købe en el cykel indenfor ens budget, men hverken flere eller færre funktioner end man rent faktisk har brug for. I dag indeholder de fleste nye el cykler et stort antal funktioner, som udvikles og forbedres hvert år. Walk assist, LCD-display, glidende gearskift, motordrevne for- og baglygter, affjedret forgaffel og sensorer er alle vigtige og højteknologiske elementer i nye el cykler, som skal sørge for optimal køreglæde. Afhængigt hvilken type el cykel man køber, er det værd at overveje hvilke af overstående komponenter der er vigtigst for netop dig, samt hvilket design som passer dig bedst.

Hos elcykelspecialisten Hellorider.dk findes der et stort udvalg af nye el cykler fra forskellige mærker.